YHTEYS

Moikka,

mukava kun tulit käymään! Tämän blogin teksteistä löydät käytännön apua elämysten digitaaliseen myyntiin sekä vinkkejä suomenkielellä myyntialusta Bokunin käyttöön. Aika ajoin kirjoitan näkökulmia yleisesti matkailusta tai matkailualasta. Asun Lapissa, ja vapaa-ajalla liikun mielelläni luonnossa ja tykkään tulistella yksin, kaksin tai yhdessä. Siksipä tulistelen myös täällä ruudun takana.

Pari ajatusta matkailualasta:

  • Kaikessa tekemisessä tulee pyrkiä asettumaan matkailijan asemaan, miettiä minkälainen se matkailijan kulku todellisuudessa on ja miten matkailijaa voisi parhaiten palvella (online + offline).
  • Mututuntuma ei toimi matkailualalla(kaan) –> kohderyhmien määrittely, tavoitteiden asettaminen + mittaaminen ja dataan perustuva kehittäminen on tärkeää.
  • Kaikkea ei tarvitse osata, mutta kaiken voi opetella – tarvittaessa ostaa osaamista ulkopuolelta.
  • Matkailualaa harkitseville on hyvä vaihtoehto aloittaa alaan tutustuminen käytännön työstä. Käytäntö opettaa sujuvasti, ja lisäksi saa kokemusta ja oppia asiakaskohtaamisista hyödynnettäväksi myös vaikka digitaalisen markkinoinnin toimenpiteisiin. Suosittelen tätä aika ajoin jo alalla työskentelevillekin.
  • Rohkeus, toiminta ja uuden kokeilu on sallittua. On parempi katsoa kuin katua, ettei tullut testattua. Plan A:n jälkeen voi ottaa aina käyttöön plan B:n ja C:n.

Tämä listahan voisi jatkua vaikka hiillokseen asti, mutta niin kuin itse kehoitan ja toimin, jostakin se on aloitettava ja täydennellään sitten hetken päästä. Kuullaan!

Anne Kaakkuriniemi
Sähköposti: anne(@)idealarctic.com
Linkedin
Tästä voit tutustua taustaani matkailualalla.