Varausten hallinta Bokunissa: 5 toimintoa arkikäyttöön

Tuotteet muotoiltu online-myyntiin soveltuviksi ja digitaalinen myyntialusta käyttöönotettu? Mitä seuraavaksi? Viestintää ja markkinointitoimenpiteitä tavoitellulle kohderyhmälle, mutta myös myyntialustan käyttöä arjessa. Ensimmäinen kysymys luonnollisesti varausten osalta on:

Missä varaukset näkyvät?

Mistä tahansa varaus tehdäänkin (omat verkkosivut, jälleenmyyjä, offline-varaus eli itse alustalle lisäämäsi varaus, OTA-kanava), tulee tieto sales feediin aikajärjestyksessä. Viimeisin varaus näkyy aina ensimmäisenä. Sales feedistä voit hakea yksittäisiä varauksia ja pääset myös klikkaamaan ”sisään varaukseen”. Lue lisää Sales feedistä tästä. (Kaikista varauksista tulee tieto myös myyntialustalle lisättyyn sähköpostiin.)

5 toimintoa arkeen

Seuraavassa varauksiin liittyen 5 toimintoa, mitkä on hyvä käydä läpi, sillä tulet tarvitsemaan näitä jossakin vaiheessa.

#1 Osallistujalista eli passenger list = työkalu arkeen!

Osallistujalistalta näet kunkin päivän osallistujat aikajärjestyksessä. Osallistujalistaa kannattaa hyödyntää kun esimerkiksi edellispäivänä katsot seuraavan päivän tulijat / aamulla tarkistat retken kyseiselle päivälle varanneet. Näin löydät osallistujalistan.

Mikäli käytät tuotteissasi pick up-paikkoja, näet samalla tavalla hakupaikat. Molemmat listaukset voi myös tulostaa oppaalle.

#2 Varauksen muuttaminen

Joskus varaukseen pitää tehdä muutoksia / päivittää tietoja. Tässä ohje esimerkiksi varauksen päivän muuttamiseen.

#3 Varauksen peruminen & maksun palauttaminen

Jos varaus tulee perua, pääset varaukselle sales feedin kautta. Katso ohje varauksen peruuttamiseen.

Huomioithan, että varauksen perumisen myötä rahat eivät automaattisesti palaudu asiakkaalle. Sinun tulee tehdä peruutus maksupalvelutarjoajasi sivulla eli kirjaudu heidän palveluun ja tee palautus. Osa maksupalvelutarjoajista sallii palautuksen Bokunin kautta. Voit lukea lisää aiheesta tästä.

#4 Myyntiraportti

Myyntiraportti näyttää sinulle mm. varauskanavat, eniten varatut tuotteet ja eniten liikevaihtoa tuodut tuotteet. Erilaisia raportteja on monenlaisia ja niihin kannattaa tutustua, jotta löydät yrityksenne käyttöön tärkeimmät raportit.
Myyntiraportti | Erilaisia raportteja

#5 Offline-varauksen lisääminen myyntialustalle

Mikäli tahdot lisätä myös sinulle esimerkiksi sähköpostitse tai puhelimitse tulleet varaukset myyntialustalle, voit tehdä sen Booking Desk:n kautta. Mikäli lisäät myös offline-varaukset myyntialustalle, pysyy myyntialustalle lisäämäsi kapasiteetti ajantasalla ja myös nämä varaukset ilmestyvät raporteille ja osallistujalistoille. Näistä varauksista Bókun ei peri komissiota.