Tuote julkaistu Bokun-tilillä ~ voiko sen ostaa heti?

Käymme läpi Bokun-aloitustyöpajoissa askel askeleelta tuotteen lisäämisen tilille. Jotta saamme esikatselu-näkymässä tarkasteltua tuotetietojen lisäksi kalenterinäkymää, tulee tuote julkaista eli aktivoida. Tuotteen julkaisu saattaa aiheuttaa epätietoisuutta siitä, voiko joku matkailija ostaa tuotteen välittömästi julkaisun jälkeen. Vastaus on ei voi. Kukaan ei voi ostaa elämyksiä ja palveluja ennen kuin tilin ylläpitäjä on tehnyt tiettyjä toimenpiteitä myyntialustalla, sillä tuottaja (supplier) eli palveluntarjoaja eli matkailuyritys päättää itse miten ja missä tuotteitaan myydään ja kenen kanssa tekee yhteistyötä.

Kukaan ei voi ostaa tai myydä Bokun-tilille lisättyjä, aktivoituja tuotteita ennen kuin tilin ylläpitäjä mahdollistaa tuotteiden ostamisen ja myynnin erilaisin toimenpitein.

Milloin ja mistä julkaistuja / aktiivisia elämyksiä voi ostaa online?

Kun *tuotetiedot on lisätty tilille, ja tuote on aktivoitu, näkyy tuote Bokun marketplacella jälleenmyyjille (mikäli jälleenmyyjä tarkastelee yrrityksen tietoja). Tässä vaiheessa tuotteet eivät vielä näy omalla verkkosivulla, eikä jälleenmyyjien sivuilla, eli matkailija ei ole niistä tietoinen eikä voi niitä varata. Tuotteiden myynnin edistämiseen on useaita tapoja. Seuraavassa lisää aiheesta kun tavoitteena on oston mahdollistaminen yrityksen omalla verkkosivulla sekä B2B-yhteistyö Bokun Marketplacessa.

*tuote = elämys / aktiviteetti / ohjelmapalvelu

Toimenpiteet: suora myynti omalla verkkosivulla

Bokun on myyntialusta, ”työkalu” matkailuyritykselle. Se ei ole verkkokauppa, eikä OTA (online-matkatoimisto), mistä asiakas voi etsiä tuotteita ja varata niitä. Mitä toimenpiteitä tulee tehdä, jotta matkailija voi varata oman yrityksen verkkosivuilta tuotteita sen jälkeen kun Bokun-tili on luotu?

1. Tuotetiedot tulee lisätä Bokun-tilille, tehdä muut tarvittavat toimenpiteet tuotteiden osalta sekä katsoa tilin yleisasetukset kuntoon. Tämän jälkeen tuotteet tulee julkaista eli aktivoida.

2. Maksujen vastaanottamiseksi tulee tehdä maksupalvelusopimus maksupalvelutarjoajan kanssa (erillinen yritys) ja aktivoida maksupalveluntarjoaja omalla Bokun-tilillä. Lisätietoja palveluntarjoajista joiden kanssa voit tehdä sopimuksen.
Edit: kevään 2020 aikana Bokun julkaisi myös Bokun Payn.

3. Verkkokauppa tulee lisätä myös omalle verkkosivulle. Eli luodaan widget ja lisätään se omalle verkkosivulle (julkaisujärjestelmän tulee sallia koodin / widgetin lisääminen verkkosivulle). Voit tehdä sen ”old widgets” kautta, tai ”online sales tools” kautta (ylävalikossa). Mikäli online sales tools ei ole vielä tuttu: se on yksinkertaistetumpi tapa tehdä tarvittavia toimenpiteitä kuin ”vanhat widgetit”. Jos teillä on käytössä vanhat widgetit / old widgets, niin nämä toimivat edelleen eli muutoksia ei tarvitse tehdä.

4. Kun verkkokauppa on tuotu verkkosivulle, tulee varmistaa, että matkailijat löytävät verkkosivut ja tuotteesi. Eli tulee tehdä markkinointitoimenpiteitä, jotta matkailijat löytävät tuotteesi ja kiinnostuvat niistä. Tuotteet verkkosivuilla, ilman kävijöitä, ei vielä tuo kauppaa. Katso tästä 5 vinkkiä elämysten myynnin edistämiseen.

Ennen vaihetta 3. ei vielä kukaan voi siis elämyksiä omalta verkkosivultasi ostaa.

Toimenpiteet: myynti jälleenmyyjän kautta ~ yhteistyö Marketplacen kautta

Bokun Marketplace mahdollistaa B2B-yhteistyön komissiokaupalla. Lue tästä mikä on Bokun Marketplace. Mitä toimenpiteitä tulee tehdä, jotta jälleenmyyjä voi tuotteitasi tarjota matkailijoille ostettavaksi?

1. Tuotetiedot tulee lisätä Bokun-tilille, tehdä muut tarvittavat toimenpiteet tuotteiden osalta sekä katsoa tilin yleisasetukset kuntoon. Tämän jälkeen tuotteet tulee julkaista eli aktivoida.

2. Tuotteiden lisäämisen ja julkaisemisen jälkeen, tuottaja eli palveluntarjoaja tekee Marketplace-sopimusehdot ja viimeistelee digitaalinen sopimuksen jälleenmyyjän kanssa. Yhteistyön aloitushan voi tapahtua siten, että jälleenmyyjä ottaa yritykseen yhteyttä lähettämällä viestin Marketplacen kautta tai tuottaja eli matkailuyritys voi lähestyä potentiaalista jälleenmyyjää.

Jälleenmyyjä voi myydä tuotteita reaaliaikaisella kapasiteetilla sen jälkeen, kun digitaalinen sopimus on viimeistelty. Jälleenmyyjä ottaa maksut, jolloin sinulla ei tarvitse olla maksupalvelutarjoajan kanssa sopimusta tehtynä, jos toimisit vain Bokun Marketplacen kautta. Muistathan myös sopia kirjallisesti jälleenmyyjien kanssa rahaliikenteen kulun (eli kumpi teistä tilittää tai laskuttaa, ja milloin tämä tapahtuu). Lue tästä myös 5 kysymystä ja vastausta jälleenmyyjäyhteistyöstä!

Kaikkia toimenpiteitä ei tarvitse tehdä yhtä aikaa, ja olenkin havainnut että usein polku myyntialustan käyttöönotossa on ensin oston mahdollistaminen omalla verkkosivulla, jonka jälkeen sopivassa tilanteessa aletaan tutustua Marketplaceen. Myyntikanavien käyttöönoton osalta suosittelen kanavastrategian tekemistä, eli kirjallista suunnitelmaa siitä, missä ja miten tuotteita myydään, mitä tavoitellaan ja kenen kanssa yhteistyötä tehdään.

Ps. Jos sinulla on kysyttävää aiheesta tai tarvitset tekijää hoitamaan asiat eteenpäin, laita sähköpostia: anne @ idealarctic.com.