Kuhan pohdiskelen

Infoa Kodalla-blogista

Moikka,

tervetuloa Kodalle. Nimeni on Anne ja kirjoitan blogissani matkailupalveluiden digitaalisesta myynnistä, teemoina matkailuyrityksen verkkokauppa, B2B-myyntiyhteistyön digitalisoiminen & monikanavainen myynti, tuotekehitys ja erilaiset alustaratkaisut.

Tarkastelen aiheita pääosin elämysten näkökulmasta, välillä majoituspuolta sivuten. 

Kiinnostukseni elämyspuoleen alkoi useita vuosia sitten, ja monenlaisia kokemuksia onkin vuosien varrella kertynyt niin töiden parissa kuin matkailijana kotimaassa sekä ulkomailla.

Matkoilta ja reissuilta muistan parhaiten hetket, erilaiset tekemiset ja kohtaamiset ihmisten kanssa. Näitä hetkiä on kiva muistella.

Jottei muistelot matkoista jää vain ilmaispalvelujen mahdollistamien hetkien varaan, on erilaiset maksulliset elämykset ja matkailupalvelut saatettava matkailijoiden tietoisuuteen digitaalisesti.

Näkyväksi. Löydettäväksi. Ostettavaksi.

Toimin aiheen parissa töissä eri puolin Suomea (etänä) toteuttaen erilaisia yhteistöitä matkailuyrittäjien, matkailun aluetoimijoiden ja muiden aiheen parissa työskentelevien kanssa aina strategisesta suunnittelusta erilaisiin digitaalisen myynnin työpajoihin ja koulutuksiin sekä tuotekehityksestä käyttöönottoihin.

Seuraan mielenkiinnolla digitaaliseen myyntiin liittyviä sisältöjä pitäen katseen avarana ja mielelläni käyden keskusteluja myös muiden aiheesta kiinnostuneiden kanssa.

Blogin kirjoittaminen on minulle tapa avata pohdintoja, havaintoja ja näkökulmia vapaan tekstin muodossa ja auttaa elämyspalveluntuottajia digitalisoimaan myyntiään, jotta aikaa jäisi enemmän ydintoimintojen toteuttamiseen, myynnin samalla kehittyessä.

Vapaalla tykkään liikkua metsissä ja tuntureilla välillä tulistellen yksin, kaksin tai yhdessä. Aina ei kuitenkaan ehdi metsään, tällöin tulistelen välillä täällä Kodalla-blogissa.

Digitaalisesta myynnistä ja verkkokaupasta

Verkko-ostot lisääntyvät entisestään, ja matkailijat ovat tottuneet varaamaan palvelunsa erilaisten digitaalisten kanavien ja varaussivustojen kautta.

Tämän vuoksi jokaisen myyntikanavat tulisi olla ajantasalla ja matkailupalvelut sujuvasti reaaliaikaisesti varattavissa missä tahansa matkan vaiheessa.

Myyntisivustoja ja -kanavia voivat olla yrityksen omat kanavat tai yhteistyökumppanin kanavat, riippuen valituista myyntimalleista.

Kuka tahansa matkailutuotteen lopullinen myyjä onkin, jokaisen asiakkaat ”digitalisoituvat”. Tämän vuoksi digitaalisten ostopolkujen kehittäminen on yhä tärkeämpää.

Digitaalisen myynnin kehittäminen on kuin nuotion sytyttäminen ja tulistelu itsessään. Kodalla-blogissa pyritään pitämään liekkiä yllä mahdollisesti pidempäänkin.

Kukin itse voi vaikuttaa siihen, roihahtaako liekit kunnolla vai mennäänkö toimenpiteiden ja myynnin osalta suoraan hiillokseen.

Se, miten näiden asioiden parissa toimii, on tietenkin jokaisen oma päätös. Mikäli tarvetta, halua ja kiinnostusta on digitalisoida myyntiä ja poistella oston esteitä, se onnistuu kyllä jollakin tapaa, jokaiselta. Yksin tai yhdessä.

Kodalla tulistelusta

Matkailuyrityksen johtaminen ja arjen pyörittäminen on laaja kokonaisuus, jonka yksi osa on matkailupalveluiden oston esteiden poistaminen ja tähän yksi keino on digitaalisen myynnin toimenpiteiden kehittäminen. Tärkeä ja kiinnostava osa. Siksi tulistelen aiheesta Kodalla.

Tämän blogin tekstien sisällöt liittyvät ensisijaisesti digitaaliseen myyntiin, enkä tämän vuoksi käsittele offline-myyntitoimenpiteitä tai muuta toimintaa kuin esimerkkien verran.

Kodalla otetaan rennosti ja ollaan vapaa-ajalla. Teemoja käsitellään mahdollisimman konkreettisesti, mutta toki välillä annetaan ajatusten vapaasti virrata.

Tarkastellaan mahdollisuuksia, mutta kohdataan myös haasteita eli ruoditaan välillä niitä epäkiitollisempiakin havaintoja.

Jos tuntuu, että tahdot keskustella kanssani aiheesta, olethan yhteydessä sähköpostitse tai verkostoidutaan LinkedInissä.

Kuullaan,
Anne
anne@kodalla.com

Ps. Nimi blogille juontaa juurensa kesään 2018, mikä oli muuten melkoisen lämmin kesä. Asuin silloin Ylläksellä ja useina päivinä mietin, että olisi kuumuudesta huolimatta ollut kiva kuiten viettää aikaa kodalla. Istuskella tulien äärillä.

Tulistelu jäi lämpimien olosuhteiden vuoksi, joten kaadoin kuksaan kuumaa ja aloin tulistella tekstin muodossa Kodalla. Kirjoitin noin vuoden verran, kunnes pidin taukoa. Nyt siis uusi alku eli täällä taas, tulistelemassa aika ajoin ruudun takana.