Muistathan myydä elämyksiä 24/7!?

Online-myynti = oston mahdollistamista sillä hetkellä, kun matkailija on valmis ostamaan. Verkkokauppa on avoinna 24/7. Mikäli yritys toimii muutaman kuukauden ajan vuodesta, voi verkkokauppa silti olla avoinna 365 pv vuodesta.

Muista myydä!

On kaikenlaista muistettavaa ja huomioitavaa kun aloittaa online-myynnin ja jatkuvasti myös myynnin alkaessa ja käynnissä ollessa. Yksi yleisin asia mikä unohdetaan kiireessä, on kapasiteetin lisääminen myyntiin tuleville kuukausille, sesongeille, vuosille. Huolehdi aina siis kapasiteetin ajantasaisuudesta!

Mikäli kapasiteettia ei lisätä ja päivitetä, muuttuukin tuote onlinesta ilman oston mahdollisuutta takaisin offlineen!

Yritys, voihan elämyksiänne todella ostaa 24/7?

Offline -myynnin (sähköpostit, puhelut) aikana ei määriteltyä saatavuutta tarvitse olla esillä tai se voi olla verkkosivuilla ilman varausmahdollisuutta. Matkailija soittaa (jos soittaa..) ja päivä + aika sovitaan puhelimitse. Sen sijaan online-myynnin osalta on tärkeää, että ostomahdollisuus tuotteiden osalta säilyy 24/7. Mikäli verkkosivuilla näkyy mielenkiintoinen tuote tyhjällä kalenterilla, näyttäytyy tuote/yritys mahdolliselle matkailijalle ”suljettuna” ja mahdollista myyntiä jää saamatta.

Muistutankin, että mikäli sesonki on alkamassa tai loppumassa, ennen lomaa, lisää kapasiteettia tuleville kausille ja vuosille myytäväksi sen sijaan, että alat pohtia sitä seuraavan kauden alkaessa.

Mikäli et pysty laittaa kaikkea kapasiteettia myyntiin, laita joitakin lähtöjä ostettevaksi, ja lisää / muokkaa tarvittaessa myöhemmin.

Kapasiteetin tärkeys elämystesi jälleenmyyjälle

Kun jälleenmyyjä tekee myyntiä, myös yritys tekee myyntiä. Kauppaa on hankala tehdä tuotesisältöjen ollessa kunnossa, kapasiteetin puuttuessa. Mikäli jälleenmyyjä on vienyt varauskalenterin omille verkkosivuilleen, tahtoo se myydä elämyksiä.

Jos jälleenmyyjä havaitsee itse tai alkaa saada palautetta asiakkailta saatavuuden puuttumisesta (eli ostomahdollisuuden puuttumisesta), ei ole kenenkään etu pitää kyseistä tuotetta tyhjällä kalenterilla verkkosivuilla esillä.

Eli kun olet tehnyt jälleenmyyjien kanssa sopimuksia, huolehdi, että heillä tosiaan on myytävää. On jälleenmyyjäsi matkailualueesi alueorganisaatio, ulkomaalainen matkanjärjestejä, naapuriyritys tai kuka muu tahansa, huolehdithan etteivät he joudu myydä online-puolella ”ei-oota”.

Tuotekuvaus kunnossa, kalenteri saatavuuden osalta lähes tyhjänä eli osto ei ole mahdollista.

Ostoa ei välttämättä tehdä monta kuukautta aiemmin, mutta jo vertailtaessa eri matkailukohteita/-yrityksiä, voi jo kapasiteetin näkyvyys vaikuttaa kohdepäätökseen ja viestiä matkailijalle alueella todellakin erilaisten elämysten kokemisen olevan mahdollista. Myös off season -aikoihin tai ensi kaudella. Tai sitä seuraavalla.

Toinen huomionarvoinen asia jälleenmyyjien suhteen on offline-myynti. Vaikkei digitaalisia sopimuksia olisikaan tehty, voi jälleenmyyjä hyödyntää näkyvissä olevaa kapasiteettia omia asiakkaita palvellessaan ja tarjouksia tehdessään. Reaaliaikaisen saatavuuden ja kapasiteetin näkeminen verkkosivuilta auttaa jälleenmyyjää vastaamaan omalle asiakkaalleen (siis mahdollisesti tulevalle sinunkin asiakkaallesi) nopeammin, kun soitto tai sähköposti saatavuuden kysymiseksi jää ensivaiheessa pois.

Hyvä uutinen on se, että nämä on helppo fiksata kuntoon. Mikäli lähipiirissäsi on elämyksiä tarjoava matkailuyritys, teethän palveluksen ja muistutat häntä varmistamaan, että osto onnistuu myös tuleville ajoille ja matkailijat voivat tehdä elämysvarauksen välittömästi niin halutessaan!

Ps. Kirjoitin aiemmin simppelit vinkit mitä tehdä sen jälkeen kun tuotteet on lisätty myyntialustalle ja kapasiteetti tsekattu kuntoon! Eli miten voi kehittää elämysten näkyvyyttä ja löydettävyyttä. KLIK.

Pps. Jos käytät myyntialustana Bókunia: ohje kapasiteetin / saatavuuden lisäämiseen.