Mikä on Bokun?

Jökulsárlón Glacier Lagoon, Iceland

Bòkun on Islannissa vuonna 2012 perustettu yritys, joka on kehittänyt matkailuyrityksille online-myynti varausalustan, Bokunin. Bokun on online-myynti- ja jakelualusta ohjelmapalveluille, aktiviteeteille ja vierailukohteille. Se on myös B2B-myyntialusta. Huhtikuussa 2018 TripAdvisor osti Bokunin. 

Islannissa jo yli 80 % aktiviteeteista ja ohjelmapalveluista varataan online. Matkailijan näkökulmasta tämä näkyy siten, että elämysten varaaminen ja löydettävyys on erittäin helppoa, elämykset helposti koettavissa ja ohjelma matkalle suunniteltavissa.

Miten käytön voi aloittaa?
Bókuniin voi luoda tilin, ja varausalustaa voi testata maksutta. Mikäli testijakson (3 kk) jälkeen jatkaa käyttöä, jäävät kaikki lisätyt tuotteet alustalle, joten tuotteiden lisäämistä ei tarvitse aloittaa alusta. Tilin voi luoda tästä. 

Mitä käyttö maksaa?
Bokunin käytön hinnan omalle yritykselle voi katsoa täältä.  (Skrollaa sivua alas) On hyvä jo alkuvaiheessa huomioida, että Bokun ei käsittele maksuja eli tulee olla onlinemaksupalvelusopimus tehtynä maksupalvelutarjoajan kanssa. Kun sopimus on tehty ja tarvittavat tunnukset saatu, voi ne aktivoida käyttöön varausalustalla. Esimerkiksi Stripe, Paytrail, PayPal.  Lista kaikista tämän hetkisistä hyväksytyistä onlinemaksupalveluista.

Miten lisätä ensimmäinen tuote Bokuniin?
Kun tili on luotu, voi aloittaa tuotteiden syöttämisen. Tässä on ohje tuotteiden lisäämiseen. Kun olet kirjautunut tiliin, näet myös chat-ikkunan, missä voit kysyä apua englanniksi. Huom. tuotteiden lisääminen (eli tietojen syöttäminen) aloitetaan aina englanniksi. Ja toiseksi, varaa aikaa tähän, jotta ehdit sisäistää alustan toimintoja ja sen käyttöä.

Voiko varausalustalle lisätä offline-varaukset (esimerkiksi puhelimella ja sähköpostilla saadut varaukset)?
Kyllä voi. Offline-varauksen voi tehdä esimerkiksi booking deskin kautta. Kun lisäät myös nämä varaukset järjestelmään, näkyvät kaikki varanneet oikean päivän ja retken lähtijälistalla eli passenger listillä.

Mitä tapahtuu kun matkailija tekee online-varauksen?
Sillä hetkellä kun matkailija tekee varauksen tapahtuu seuraavat asiat:
* tuottajalle tulee sähköpostiin tieto varauksesta
* asiakas saa sähköpostiin voucherin varauksesta ja kuitin maksusta
* tuottaja saa maksun varauksesta
* varaus ilmestyy lähtijälistaan (passenger list), joka löytyy ylläpidosta kyseisen päivän kohdalta
* varaus ilmestyy myyntiraporttiin

Voiko matkailija tai jälleenmyyjä tehdä varauksen mille tahansa päivälle ja ajalle?
Ei voi. Varaus voidaan tehdä sille päivälle ja ajalle, jolle ohjelman toteuttaja eli yritys on lisännyt kapasiteetin / saatavuuden. Eli palvelun tuottaja määrää aina saatavuudesta. Jälleenmyyjät eivät voi hallita jonkin aktiviteetin saatavuutta.

Kun perusteet on hallussa eli omat tuotteet lisätty varausalustalle, online-myynti aloitettu ja peruskäyttö on tullut tutuksi, voi alkaa tutustua marketplaceen ja Bókunin muihin mahdollisuuksiin. Nämä saattavat herättää lisäkysymyksiä, palaan aiheeseen myöhemmin, koska:

Tärkeintä on aina aloittaa perusasioista eli siitä 1. tuotteen lisäämisestä, totuttautua online-myyntiin ja uusiin käytäntöihin.

Lue myös aiempi kirjoitukseni matkailupalveluiden online-myynnin kehittämisestä.

Viimeisin kysymys jota saatat pohtia: Miksi kirjoitan Bokunista? Kiinnostus kansainvälisen myynnin kehittämiseen, elämysten näkyvyyden + löydettävyyden lisäämiseen sekä matkailijoiden nykyaikaiseen palvelemiseen johdatti minut Bokunille eli olen ollut siellä töissä, joten tiedän yrityksestä ja varausalustasta.

Keskustelen Bokunista usein yritysten / yrittäjien kanssa. Itse asiassa usein keskustelut suuntautuvat aluksi online-myyntiin kokonaisuutena. Ja hyvä näin, sillä näenkin ratkaisevana tekijänä online-myynnin aloittamiselle sen,  että online-myynnin tarkoitus + lähtökohdat sisäistetään ja yrityksellä on motivaatio kehittää ja nykyaikaistaa toimintatapoja. Tämän jälkeen työ kohti online-myyntiä voidaan aloittaa.

Tänä päivänä erilaisten varausalustojen käyttöönotto on helpompaa kuin koskaan aiemmin, mikä on aivan mahtavaa! Ja vain testaamalla voi tietää, mikä varausalustoista sopii oman yrityksen tarpeisiin. 

EDIT: 25.9.2018 Bokun / TripAdvisor julkisti uuden käyttöliittymän. Eli jos käytät Bokunia / olet testaillut tuotteiden syöttämistä, niin näkymä backoffice-puolelta päivitettiin. Tässä päivitetyt helpdesk-artikkelit:
Tuotteiden lisääminen
Tuotelistaus

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *