B2B-myyntiyhteistyö

Alustat apuna elämysmyynnissä

Tyyntä myrskyn edellä? Kun verkkokauppa on laitettu aluilleen ja myyntiä ei tule, muuttuu tyyni mieli helposti myrskyisiksi ajatuksiksi.

Jos näin käy, on hyvä pysähtyä hetkeksi ja miettiä millaisia toimenpiteitä on tehty sen eteen, että matkailijat tuotteiden pariin löytävät? Ja onko resurssia tehdä markkinointia?

Saankin välillä kysymyksiä, voiko alusta olla apuna näkyvyyden ja löydettävyyden ja myynnin edistämiseen? Kyllä voi.

Eli verkkokauppa tai siis sen mahdollistava teknologia/alusta ei itsessään ole ratkaisu siihen, että tuotteet löydetään, niistä kiinnostutaan ja niitä ostetaan, mutta toki useat alustat tarjoavat apuja tähän.

Miten alustat voivat olla apuna?

Jos tuntuu, että omat markkinointitoimenpiteet eivät riitä, kannattaa alustavalinnassa huomioida sen tuomat mahdollisuudet tuotteen monikanavaiseen jakeluun.

Eli tämä tarkoittaa sitä että itsellä käytössä olevalla alustalle lisätyt elämykset voidaan antaa myyntiin alustan mahdollistamien digitaalisten sopimusten kautta myös muille toimijoille tietyin vaatimuksiin (rajapinnat tai molemmilla toimijoille sama alusta käytössä jne.).

Jos on tunne, että näkyvyyden ja löydettävyyden eteen voisi tehdä enemmänkin, muttei resurssit juuri nyt riitä, kannattaa siis tsekata myös alustojen tuomat monikanavaisen myynnin mahdollisuudet.

Toki käytänteisiin tulee tutustua ja toimenpiteet on tehtävä eli työtä ja aikaa tämäkin vaatii, mutta mitä sitä ei tekisi myynnin edistämisen eteen? Sillä mitä useammassa kanavassa tuote on, sitä suuremmat mahdollisuudet matkailijoille niiden löytämiseen on.

Tästä voit lukea lisää aiheesta: B2B-myyntiyhteistyö ~ elämysten digitaalinen myynti.

Anne