Suoramyynti

5 vinkkiä verkkokauppaan

Muutamia vinkkejä suoramyyntiin.


#1 Älä mieti digitaalisen myynnin edistämisen olevan vain alustakysymys

Näe alusta osana kokonaisuutta ja kehitä prosessia eteenpäin kokonaisuutena. Kaikkea alustasta ei tarvitse osata ja ymmärtää nyt eikä myöhemmin, mutta on tärkeää että peruskäyttö on hallussa, niin se soljahtaa mukavasti työarkeen osaksi prosessi.

Lue elämysmyynnin alustavalinnoista tästä.

#2 Aloitusvaiheessa istahda hetkeksi alas ja käy läpi ”perusasiat”

Jos olet oman verkkokaupan perustamisen aloitusvaiheessa: määrittele ensin tavoitteesi, tarpeesi, kohderyhmäsi, omat markkinointiresurssisi, myynninmallit. Näiden pohjalta voidaan listata toimenpiteet, joita tehdä / tarvitsee tehdä digitaalisen myynnin kehittymiseksi kertaluontoisesti ja mitä tulisi tehdä säännöllisesti.

Lue digitaalisen elämysmyynnin aloittamisesta tästä.

#3 Edistä verkkokaupan näkyvyyttä

Näe verkkokauppa tapana palvella asiakkaita nykyaikaisesti, ei vain lisätyönä. Jo tuotekuvausten sisällöillä voidaan edistää matkailijan palvelua. Huolehdi myös, että matkailijat löytävät palveluiden pariin. (Markkinointi, viestintä.)

#4 Saatavuuden lisääminen tulevaisuuteen

Tsekkaa, että muistat laittaa saatavuutta tuotteisiin. Esimerkiksi jos toimit talvella ja sesonki on alkamassa, niin nyt on hyvä aika laittaa saatavuus jo talvelle 2023. Osa matkailijoista etsii tietoa ja on unelmointivaiheessa.

Lue tästä ”Elämykset esillä 365 pv vuodessa”.

#5 Käy läpi digitaalinen ostopolku asiakkaasi silmin

Tee tämä aika ajoin. Löytyvätkö tuotteesi ja palvelusi verkosta siinä vaiheessa kun matkailija tietoa etsii? Miten vertaudut muihin alueen toimijoihin? Onko tuotteissasi ja verkkosivuilla asiakasta auttavaa tietoa, mikäli hän päätyy tutkimaan tuotteita kotisivultasi? Onko ostoprosessi sujuva, toimiiko varauksen teko?

Koskaan ei ole täydellistä, eikä tarvitsekaan olla. Pääasia että tehdään oikeita asioita ja viedään prosessia eteenpäin askel askeleelta.