Online-myyntialusta käyttöönotettu, mitäs seuraavaksi?

Tiedättekö mikä on parasta? Se, kun yritys on mahdollistanut elämysten suoran oston verkkosivuillaan ja ensimmäinen varaus tehdään! En ikinä unohda niitä puheluja, mitä olen yrittäjiltä saanut oston tapahtuessa. Uskoisin, että olen siinä hetkessä ollut yhtä iloinen kuin yrittäjä itse! Joillakin yrityksillä myynti lähtee käyntiin sujuvammin kuin toisilla.

On tärkeää ymmärtää, että oston mahdollistaminen omilla verkkosivuilla ei itsessään vielä takaa varauksia, vaan matkailijoiden tulee myös löytää verkkosivut ja myynnissä olevat elämykset.

On paljon keinoja miten edistää tuotteiden myyntiä. Alla viisi vinkkiä, mitkä jokaisen olisi syytä tsekata ja tehdä tarvittavat toimenpiteet.

5 vinkkiä online-myynnin edistämiseen

  1. Testaa matkailijan polku älypuhelimella. Ymmärtääkö matkailija elämysten olevan varattavissa, löytyvätkö tuotteet? Onko sivuillasi selkeä toimintakehoite (eli ymmärtääkö sivuvierailija mitä tahdot hänen sivuilla tekevän)? Tarkistathan vielä, että tuotteet löytyvät suoraviivaisesti (ei klikkausta klikkauksen perään).
  2. Muista kertoa sosiaalisen median kanavissa elämyksistä ja ohjaa seuraajiasi tutustumaan tuotteisiisi (vinkki: sen sijaan että kerrot ”mitä” teillä on tarjolla, pohdi sisältöjä ”miksi” näkökulmasta + inspirointi on sallittua).
  3. Ohjaa offline-asiakkaita (sähköpostit, puhelut) tutustumaan elämyksiinne esimerkiksi kehoittamalla matkailijaa sähköpostiviesteissä tutustumaan tuotteisiisi. Kerro myös puheluissa tuotteiden ja saatavuuden löytyvän verkkosivuiltanne.
  4. Huomioi markkinoinnissa myös uusi verkkokauppasi. Mikäli et ehdi itse pohtia ja toteuttaa markkinointia, hanki ulkopuolista apua markkinointiin. Ja muistathan varata markkinointibudjetin.
  5. Ole aktiivinen alustoilla, joissa matkailijat jakavat kokemuksia ja suosituksia, kuten TripAdvisor. Onhan teillä yritysprofiili?

Tutustu myös Bokun marketplaceen, mikä on yksi tapa kehittää tuotteidesi näkyvyyttä, löydettävyyttä ja myyntiä jälleenmyyjien kanavissa komissiopohjaisesti.